رزرو سوئیت در یزد تمیز مخصوص قشربافرهنگ   اجاره روزانه سوئیت آپارتمان مبله هتل آپارتمان در یزد  09391847811( یزد شیک سوئیت)

رزرو سوئیت در یزد تمیز مخصوص قشربافرهنگ اجاره روزانه سوئیت آپارتمان مبله هتل آپارتمان در یزد 09391847811( یزد شیک سوئیت)

سوئیت یزد ارزان فوق العاده تمیز ( یزدشیک سوئیت) تلفن رزرو: 09391847811 سوئیت مبله هتل آپارتمان یزد هتل ارزان سوئیت آپارتمان مبله خانه مسافر منزل مبله اجاره روزانه آپارتمان مبله اجاره روزانه خانه سنتی اسکان ارزانترین سوئیت اجاره مکان شبی یزد
رزرو سوئیت در یزد تمیز مخصوص قشربافرهنگ   اجاره روزانه سوئیت آپارتمان مبله هتل آپارتمان در یزد  09391847811( یزد شیک سوئیت)

رزرو سوئیت در یزد تمیز مخصوص قشربافرهنگ اجاره روزانه سوئیت آپارتمان مبله هتل آپارتمان در یزد 09391847811( یزد شیک سوئیت)

سوئیت یزد ارزان فوق العاده تمیز ( یزدشیک سوئیت) تلفن رزرو: 09391847811 سوئیت مبله هتل آپارتمان یزد هتل ارزان سوئیت آپارتمان مبله خانه مسافر منزل مبله اجاره روزانه آپارتمان مبله اجاره روزانه خانه سنتی اسکان ارزانترین سوئیت اجاره مکان شبی یزد

گردشگری در شهرستان مهریز و روستاهای اطراف یزد

گردشگری در شهرستان مهریز یزد و روستاهای اطراف یزد




از مرکز استان یزد به سمت جنوب که حرکت کنیم، در فاصله ۶۰ کیلومتری از شهر یزد، شهرستانی قرار دارد به نام مهریز که نه‌تنها منطقه‌ای باستانی با تاریخی کهن است بلکه به‌واسطه آب‌وهوای نسبتاً بهتر نسبت به مرکز استان و وجود باغ‌های سرسبز و جاذبه‌های طبیعی به «باغ‌شهر یزد» معروف شده است.



بسیاری از مردم یزد به‌ویژه آن‌ها که اصالتاً مهریزی هستند و به دلایل مختلف به شهر یزد مهاجرت کرده و در آنجا زندگی می‌کنند، آخر هفته‌های خود را در این شهر باستانی و روستاهای خوش آب‌وهوای آن می‌گذرانند.

در واقع سفر به مهریز، آن‌هم در آخر هفته‌ای با هوای داغ، علاوه بر اینکه فرار از شلوغی شهر و گرمای هوا و پناه بردن به منطقه‌ای چند درجه خنک‌تر است، تیری با چند نشان است زیرا آن‌ها که در پی تماشا و لذت بردن از آخر هفته‌های خود هستند، می‌توانند مجموعه‌ای از کوه و چشمه و کویر و باغ و قلعه و بوستان را کنار هم به تماشا بنشینند.

کوه‌ریگ تفرجگاهی برای کاهش دردهای عضلانی

یکی از جاذبه‌های طبیعی مهریز که معجزات درمانی بسیاری دارد برای آن‌ها که از دردهای عضلانی رنج می‌برند، «کوه‌ریگ» است.

کوه‌ریگ به‌ویژه در این روزهای گرم تابستان همانند مطب اطبای متخصص شلوغ است و بیمارانی که از درد پا و کمر همیشه نالانند، دمی خود را به ریگ‌های داغ این تپه ماسه‌ای می‌سپارند تا هم تفریحی کرده باشند و هم مسکنی برای دردهای خود یافته باشند.

کوه ریگ مهریز به دلیل خاصیت‌هایی که از نور خورشید به دست می‌آورد، تسکین‌دهنده دردهای عضلانی است و بسیاری معتقدند مانند داروهای قوی معجزه می‌کند.

تفرجگاه کوه ریگ، تنها تپه شنی طبیعی استان یزد است و در واقع تلی از ماسه‌های تمیز و بدون خاک است که به‌صورت تپه بسیار بزرگی در نزدیکی یکی از کوه‌های شهر مهریز قرار دارد.

ریگ‌های این کوه به دلیل تابش مستقیم نور خورشید، داغ می‌شود و به دلیل ریگ بودن تپه، کوهنوردان را اغلب تا نیمی از پا در ریگ‌های داغ فرو می‌برد.کوه ریگ در طول سالیان طولانی و در چند صد سال پیش بر اثر وزش باد و جمع شدن توده‌های عظیمی از شن کنار یک کوه به وجود آمده و اکنون به یک منطقه تفریحی و ورزشی برای جوانان و خانواده‌ها تبدیل شده است.

به همین دلیل بسیاری از مردم معتقدند، داغی ریگ‌ها می‌تواند دردهای عضلانی پا و کمر را از بین ببرد که همین امر سبب شده سالانه تعداد زیادی از گردشگران از این منطقه به‌عنوان یک منطقه گردشگری درمانی استفاده کنند.

کوه ریگ در طول سالیان طولانی و در چند صدسال پیش بر اثر وزش باد و جمع شدن توده‌های عظیمی از شن کنار یک کوه به وجود آمده و اکنون به یک منطقه تفریحی و ورزشی برای جوانان و خانواده‌ها تبدیل شده است.

ساخت آلاچیق، سرویس‌های بهداشتی و برخی دیگر از امکانات موردنیاز گردشگران، در روزهای پایانی هفته تعداد زیادی از مردم را به این منطقه می‌کشاند.

آنها که تجربه بیشتری در سفر به کوه‌ریگ دارند اغلب توصیه می‌کنند که بهترین زمان برای بالا رفتن از این کوه ریگی، عصر و حوالی غروب است زیرا در این ساعت شن‌ها همه گرمای خورشید در طول روز را در خود ذخیره کرده‌اند ضمن اینکه تابش مستقیم نور خورشید دیگر برای گردشگران آزاردهنده نیست.

اغلب مردم روزهای پایانی هفته، شام ساده‌ای فراهم می‌کنند به سمت کوه‌ریگ حرکت می‌کنند، هنگام عصر ابتدا از تپه شنی بالا می‌روند و تفریح می‌کنند و بعد از آن در آلاچیق‌هایی که گرداگرد این تپه ساخته شده، در کنار خانواده به صرف شام می‌پردازند.

چشمه غربالبیز و باغ پهلوان‌پور مهریز لذت حضور در کوه‌ریگ را تکمیل می‌کند

کسانی که آخر هفته خود را به مهریز می‌روند علاوه بر کوه‌ریگ می‌توانند با طی فاصله‌ای کوتاه از جاذبه‌های دیگر نیز بازدید کرده و دمی در آنجا بیاسایند.

از دیگر جاذبه‌های طبیعی مهریز که فاصله چندانی از کوه‌ریگ ندارند می‌توان به چشمه «غربالبیز» و «باغ پهوان‌پور» مهریز اشاره کرد که هر دو حدود پنج تا هشت کیلومتر از کوه‌ریگ فاصله دارند.

چشمه غربالبیز چشمه‌ای کهن است و سنگ‌نگاره‌های اطراف این کوه گویای قدمت تاریخی این چشمه است.

گرچه غربالبیز در اغلب ایام سال به دلیل خشکسالی خشک است اما طبیعت آن زیباست و وجود سکوهای اقامت، سرویس بهداشتی و … می‌تواند ساعاتی خوش در آخر هفته برای مردم خسته از کار و روزمرگی رقم بزند.

کمی آنسوتر با طی مسافتی نه چندان طولانی، باغ زیبا و رویایی پهلوان‌پور مهریز، قدم زدن در یک روز تابستانی در کنار درختان سر به فلک کشیده و رود کوچک جاری در این باغ را لذت‌بخش می‌کند.

قدم زدن در باغ پهلوان‌پور حتی در یک ظهر داغ تابستانی هم دلچسب است

در باغ پهلوان‌پور مهریز امکان اقامت و اطراق نیم‌روزه وجود ندارد اما می‌توان ساعت‌ها در عمارت و باغ و باغچه آن اوقات را سپری کرد و از آن لذت برد.

در این باغ نیز سرویس‌های بهداشتی، رستوران، کافی‌شاپ و سوئیت‌هایی برای اقامت بیش از یک روز وجود دارد.

درختان تبریزی سر به فلک کشیده، درختان انار و بادام و انواع میوه‌ها، باغچه‌هایی که مملو از گل‌های رز رنگی است و از همه مهم‌تر جوی کوچکی که در میان درختان راه گرفته، فضای این باغ را بسیار زیبا و رویایی کرده است و می‌تواند حتی در یک ظهر داغ تابستانی، مطبوع و دلچسب باشد.

قدمت باغ پهلوان پور به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد و این باغ متعلق به یکی از تجار یزدی به نام علی پهلوان‌پور بوده است.

این باغ از بناهای مهم فرهنگی تاریخی است که طبیعت، هنر و معماری را در کنار هم دارد و به دلیل روان بودن آب از میان باغ و عبور آن از میان تنه‌های سپیدار و چنار، زیبایی خاصی به این باغ بخشیده است.

مساحت باغ پنج هکتار است که شامل یک مجموعه ورودی، ساختمان کوشک یا شربت‌خانه در بخش مرکزی، بنای زمستان‌خانه در بخش غربی، برج گلین در جنوب شرقی و اصطبل، انبار و کارگاه‌های قالی بافی و ریسندگی در بخش جنوبی است.

سبک معماری این باغ ترکیبی از معماری کوشکی و حیاط مرکزی است و درختان چنار در دو طرف جوی اصلی باغ قرار دارند.

ساخت کوشک مربوط به دوره قاجار است که در سه سطح (دو طبقه و نیم) طراحی شده و زیبای ویژه‌ای از معماری ایرانی به نمایش گذاشته است.

ثبت جهانی باغ پهلوان‌پور به همراه ۸ باغ ایرانی دیگر

این بنا در تاریخ هفتم مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۳۳۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و پس از آن به همراه باغ دولت آباد و چند باغ ایرانی دیگر، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

باغ پهلوان پور در محله مزویرآباد مهریز واقع شده و آب جاری در این باغ از قنات مشهور به حسن‌آباد سرچشمه می‌گیرد و به‌جز باغ پهلوان پور به‌طور مستقیم از هیچ‌یک از باغ‌های منطقه عبور نمی‌کند.

آب قنات حسن‌آباد درختان چناری را که در حاشیه آن روییده‌اند، سیراب می‌کند. علاوه بر قنات ذکر شده این باغ از طریق دو رشته آب دیگر به نام قنات شاه حسینی و قنات مزویر آباد، آبیاری می‌شود.

باغ دارای ۱۶ حقابه (سهمیه آب در اصطلاح محلی یزد حقابه نامیده می‌شود) است که هر ۱۲ روز یک‌بار به آن متعلق می‌گیرد که زمان هر حقابه بین ۱۰ الی ۱۱ دقیقه است که به آن «سبو» نیز گفته می‌شود.

دو طرف جوی اصلی باغ پهلوان پور درختان تنومند و سالخورده چنار قرار دارند. درختان مثمر باغ نیز شامل انار، بادام و خرمالو است و کاشت این درختان با توجه به گرمای زیاد استان یزد، نمایانگر آب‌وهوای متفاوت نسبتاً خنک این منطقه است.

با طی کردن حدود ۴۰ کیلومتر از مرکز استان یزد، به‌راحتی می‌توان از این باغ ارزشمند، ‌ زیبا و نمونه بازدید کرد و در سایه‌سار درختان آن و در کنار جوی‌های روان و صدای آب، دمی فارغ از هیاهوی شهر آسود.

این باغ در هر یک از فصل‌های سال، زیبایی‌های خاص خود را دارد، در بهار برگ‌های تازه و شکوفه‌های رنگارنگ و هوای ملایم، در تابستان خنکای آب و سایه‌ساز درختان، در پاییز برگ‌های هزار رنگ درختان و زمین پوشیده از برگ‌های زرد و نارنجی و زمستان، سکوت و درختان عریان و … ساعات خاطره‌انگیزی برای همگان رقم می‌زند.

همچنین مسافرانی که خسته از روزهای پرکار پایان هفته بار سفر می‌بندند تا گوشه‌ای دنج بیابند و در آن به قول شاعر دمی بیاسایند، به‌طورقطع روستاها برایشان یک پیشنهاد درجه یک است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر در استان یزد حدود ۵۰ روستای هدف گردشگری وجود دارد که حداقل‌هایی برای سفر به این روستاها وجود دارد.

فاطمه دانش یزدی عنوان کرد: همه روستاهای هدف گردشگری حداقل یک جاذبه تاریخی یا طبیعی دارند و روستاهایی به‌عنوان هدف گردشگری معرفی‌شده‌اند که واقعاً جاذبه سفر در آن‌ها وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه بسیاری از روستاهای یزد، روستاهای باستانی هستند، افزود: حتی گردشگران خارجی برای اقامت در این روستا علاقه نشان می‌دهند.

در کنار این‌ها صدها جاذبه طبیعی و تاریخی دیگر در شهرستان مهریز وجود دارد و می‌توان برای لذت بردن از حضور در این مکان‌ها ده‌ها مدل برنامه‌ریزی کرد اما به‌طورقطع یکی از بهترین برنامه‌ریزی‌ها برای یک روز تعطیل، گذراندن صبح تا ساعتی بعد از صرف ناهار در غربالبیز، سپس قدم زدنی یک‌ساعته در باغ پهلوان پور مهریز و بعدازآن سپری کردن عصر و غروب در کوه‌ریگ است.



روستاهای تاریخی

در استان یزد چندین روستای تاریخی، با قدمتی بیشتر از بسیاری از شهرهای پر رونق امروزی وجود دارد. این روستاها از هزاران سال پیش تاکنون بافت خود را حفظ کرده اند.


هرفته: آبادی "هرفته" در میان بیابان "فهرج" و "خویدک" قرار دارد و به علت خشکسالی های چند دهه پیش، به صورت نیمه متروک در آمده است. پژوهشگران معتقدند هرفته در زمان حمله اعراب، میدان جنگ اعراب و ایرانیان بود. بدیهی است این روستا، در طول سده های گذشته بارها تخریب و بازسازی شده است. شهرت این منطقه به خاطر آبادی ای است که تاریخ نگاران آن را، با نام های "فرافتر" یا "فرافر" یاد کرده اند. همچنین از آن، با نام "هرافت" نیز یاد شده است. "جعفری" نگارنده "تاریخ یزد" می نویسد: "قباد ساسانی بفرمرد که فهرج و هرافت را بساختند". اکنون تنها بنای دیدنی این روستا، قلعه خوش طرح آن است که قدمت آن چندان زیاد نیست.

نتیجه تصویری برای هرفته یزد



بندرآباد: این ده – در تلفظ محلی به آن"بندروا" (BONDORVA) می گویند- در سی و شش کیلومتری شهر یزد واقع و از آبادی های قدیمی است. بنای آن را در تاریخ افسانه ای یزد به "بندار" از امرای پادشاهان عجم نسبت داده اند. اهمیت تاریخی آن به واسطه مجموعه باستانی شامل مسجد، خانقاه و امامزاده نبدرآباد است.


نتیجه تصویری برای بندرآباد یزد

توران پشت: از آبادی های بسیار کهن و معتبر شهرستان یزد است. در تاریخ، بنای این روستا را به "تورانداخت ساسانی" نسبت داده اند. آثار تاریخی این روستا عبارتنداز: سنگ های قبرستان، قدمگاه و مسجد.


نتیجه تصویری برای توران پشت یزد

هفتادر: بنای این روستا را به "قباد ساسانی" نسبت می دهند. تاریخ نگاران چنین اشاره کرده اند که قباد در راه فارس به یزد، در ده فرسنگی شهرستان "میبد" آتشکده ای بنا کرد و فرمان داد تا هفت آتش از آتشگاه های بزرگ آن زمان را، به این مکان بیاورند و در اطراف آن آتشکده، آبادی "هفت آذر" را ساخت. این نام، بعدها به "هفتادر" تغییر یافت. از آثار باستانی این روستا امامزا ده، دروازه قدیم، مسجد جامع و مسجد چادک است.


نتیجه تصویری برای هفتادر یزد

بیداخوید: این روستا در جاد ه تفت. ابرکوه قرار دارد. شهرت آن به واسطه مجموعه ای از آثار باستانی نظیر تل شهدا، خانقاه، مسجد، بقعه شیخ علی بنیمان و مسجد جامع بیدا خوید است.

نتیجه تصویری برای بیداخوید یزد

خورمیز: این روستا از توابع شهرستان "مهریز" و یکی از آبادی های کهن ایران است. مولف "تاریخ جعفری"، بنای آن را به "هرمز بن انوشیروان" نسبت می دهد. قلعه خورمیز از قلاع دوره ساسانی است.

نتیجه تصویری برای خورمیز  یزد

زرجوع: این روستا در نزدیکی عقدا واقع شده است و زیارتگاه یکی از بانوان زر تشتی به نام "پارس بانو"- دختر "یزدگرد"- در این آبادی قرار دارد. برای این زیارتگاه نیز حکایتی مانند "پیر سبز" یا "چک چک" روایت می کنند. زرتشتیان همه ساله اول تا پنجم تیر ماه برای زیارت "پارس بانو" به این روستا می روند.


نتیجه تصویری برای زرجوع  یزد

عقدا: این روستا در جاده یزد – نایین قرار دارد و یکی از آبادی های بزرگ و تاریخی استان یزد است. بنای عقدا را به "عقدار" یکی از سرهنگ های "یزدگرد" نسبت داده اند. در قدمت این آبادی همان بس که آن را معاصر با بنای شهر باستانی میبد دانسته اند. بناها و آثار تاریخی عقدا عبارتند از: رباط حاج ابوالقاسم رشتی، مسجد هلاکو، مسجد جامع، حمام نو، حصار خواجه نصیر، قلعه سام و مسجد شمس.


نتیجه تصویری برای عقدا یزد


خرانق: در گزارش به جای مانده از یک هیربدان زرتشتی، در سال بیست و چهار هجری شمسی- مصادف با سال دوازدهم سلطنت "یزدگرد"- از نقاطی نام برده شده که در زمره قدیمی ترین آبادی های منطقه است. یکی از این آبادی ها، "خورنق" (خرانق) است.

قدمت قلعه و برج و باروی این روستا به زمان ساسانیان می رسد. صاحب کتاب "جامع مفیدی"، قدمت بنای این روستا را به چهار هزار سال پیش نسبت می دهد. آثار باستانی این روستا عبارتند از: قلعه، مشهدک، مقبره باباخادم، کاروانسرا و مسجد جامع.


نتیجه تصویری برای خرانق یزد


مهرجرد: روستای "مهرجرد" از آبادی های تاریخی استان یزد است. در مورد وجه تسمیه آبادی آمده است: "مهرنگار" دختر "انوشیروان ساسانی"، این آبادی را "مهرگرد" نام نهاد. معرب آن مهرجرد است. مهم ترین آثار تاریخی این روستا عبارتنداز: قلعه کهن، مدرسه عتیق مربوط به سده هشتم هـ. ق که بنای گنبدوار آن هنوز باقی است، مسجد جامع که تاریخ 778هـ. ق را بر سردر خود دارد و زیارتگاه خدیجه خاتون که مورد احترام اهالی است.


نتیجه تصویری برای مهرجرد یزد

ندوشن: از جمله آبادی های تاریخی است که روزگاری در کنار جاده ابریشم، در محل گذر کاروان ها قرار داشت. قدمت آن بیش از هشتصد سال است.

شهرت این آبادی بیشتر به واسطه آثار و ابنیه تاریخی آن است. آثاری مانند: قلعه سپیده، امامزاده مامانیک، خانه برج، خانه محمدابراهیم، مسجد جامع، مسجد سرپلک، رباط خرگوشی وغارنباتی.

نتیجه تصویری برای ندوشن  یزد

فهرج: آبادی مشهور و بزرگی در راه شهرستان بافق است که در کتاب های تاریخی یزد، بارهااز آن یاد شده است. شهرت این روستا به واسطه وجود دو بنای بسیار ارزشمند آن، مسجد جامع و مزار شهدا است. بنای آبادی فهرج را به دوران ساسانی نسبت داده اند.

از دیدنی های این مکان سروی تنومند با دور تنه بیش از پنج متر بود که امروزه خشکیده است. ساکنان فهرج و اهالی اطراف معتقدند که چوب این درخت بوی خوش می دهد.


نتیجه تصویری برای فهرج  یزد


نتیجه تصویری برای فهرج  یزد


نتیجه تصویری برای فهرج  یزد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.